Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/xbox/domains/xboxforum.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
10 must-play videogames van 2023 die je versteld zullen doen staan - Xbox Forum
Video Spellen

10 must-play videogames van 2023 die je versteld zullen doen staan

Het lijkt erop dat 2023 een geweldig jaar gaat worden voor videogames. Van grote blockbuster-releases tot oogverblindende indies, er komt genoeg aan dat je versteld zal doen staan. Een van de grootste releases van het jaar is PAYDAY 3, dat zich een paar jaar na de tweede game afspeelt en de originele bende terugbrengt voor een grote baan in New York. Elders is From Software terug met een nieuw item in de Armored Core-serie genaamd Fires of Rubicon. Deze mecha-shooter voor voertuigen is uit een pauze gesleept en op nieuwe hardware gesleept, dus het wordt zeker brutaal.

Ook in de mix zit een nieuwe inzending uit de cult-favoriete Metroid-serie, getiteld Metroid Prime 4, die in juni uitkomt. Gezien de hoeveelheid tijd die is verstreken sinds het origineel, kunnen we niet wachten om te zien wat de ontwerpers van Metroid in petto hebben voor dit nieuwe hoofdstuk. Dan is er Starfield, Bethesda’s eerste grote sci-fi RPG in decennia en een langverwacht vervolg op de bekroonde Skyrim- en Fallout-franchises. De studio heeft de wereld, kunst, personages, planeten en gameplay van deze enorme release geplaagd, maar het is op dit moment nog een onbekende hoeveelheid. Een andere spraakmakende release in april is de superstijlvolle Beat Sabre, een uitbundig actie-avontuur van ontwikkelaar Hyperkinetic Studios. In deze opwindende, op de jaren 80 geïnspireerde game wordt aspirant-rocksterverliezer Chai gefuseerd met een futuristische iPod en gestuurd om te vechten tegen een megamacht van het bedrijf in een uitbundige stripboekdystopie.

Zijn vrolijke stijl en ritmische gevechten zullen zeker indruk maken. Ten slotte wachten fans van de veelgeprezen Metroid Prime reikhalzend uit naar een remaster die naar verwachting in juni van dit jaar zal verschijnen. De nieuwe versie brengt de klassieker naar het heden met een flitsende nieuwe kunststijl, een breed scala aan keiharde vechters en verbeterde netcode waarmee spelers er meteen in kunnen springen. Ander opmerkelijk nieuws: in 2023 zullen de eerste downloadbare content verschijnen. (DLC) voor het bekroonde The Last of Us, evenals een vervolg op de PlayStation-exclusieve indie The Unfinished Swan.

De aanstaande remake van de veelgeprezen indiehit Limbo zal dit jaar ook zijn debuut maken. Andere opmerkelijke inzendingen zijn een nieuwe aflevering in de geliefde Layton-serie, een reboot van de klassieke CG-animatiefilm Tetris en een live-action bewerking van Naughty Dog’s The Last of Us met in de hoofdrol Anya Taylor-Joy en Pedro Pascal. Het wordt een belangrijk kalenderjaar voor gamen op elke mogelijke manier. We zullen meer games presenteren die je moet spelen zodra ze verschijnen, dus houd ons in de gaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X