Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/xbox/domains/xboxforum.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
De impact van gamen op de geestelijke gezondheid - Onthulling van de positieve effecten - Xbox Forum
Gamen

De impact van gamen op de geestelijke gezondheid – Onthulling van de positieve effecten

Voor miljoenen Amerikanen is het spelen van een soort videogame een dagelijkse gebeurtenis. Dit populaire tijdverdrijf kan een leuke vorm van amusement of ontspanning zijn en door het gebruik van internet is gamen een sociale activiteit geworden. Het overmatig spelen van videogames tot op het punt van isolatie of verslaving en veranderingen in stemming of gedrag vormen echter een groeiend probleem bij deze populaire hobby. Toen Byron ‘Reckful’ Bernstein, een professionele gamer, maker van inhoud en atleet, op 24-jarige leeftijd zelfmoord pleegde, veroorzaakte zijn dood een schokgolf door de gaminggemeenschap. Hoewel veel gamers het gevoel hebben dat de games die ze spelen hen mentale stimulatie, ontspanning en stressverlichting bieden, kampt een klein percentage van de gamers met ernstige psychische problemen zoals angst en depressie.

En net als toegewijde atleten die hun sport leven en ademen, voelen sommige gamers een intense druk om te slagen en te winnen in de gamewereld, wat kan leiden tot psychische problemen. Hoewel de negatieve aspecten van gamen goed gedocumenteerd zijn, suggereert nieuw onderzoek dat deze games met mate gunstig kunnen zijn voor de geestelijke gezondheid. De studie, gepubliceerd in Sociological Focus, onderzocht een groep online gamers gedurende twee tijdsperioden om te zien hoe hun gemeenschapsgevoel en depressieve symptomen werden beïnvloed door hun interacties met anderen in de spelomgeving. Ze ontdekten dat spelers die zich meer verbonden voelden met anderen in de gaminggemeenschap minder depressieve symptomen hadden en na verloop van tijd eerder geneigd waren om gesprekken te beginnen.

Deze resultaten suggereren dat als gamers formele ondersteuningsstructuren zouden krijgen, zoals opties voor geestelijke gezondheidszorg op afstand, in gaminggemeenschappen, ze meer geneigd zouden zijn om hulp te zoeken wanneer dat nodig is. Bovendien kan het spelen van een positief sociaal spel, zoals een teamgebaseerd multiplayerspel met vrienden, een uitstekende uitlaatklep zijn voor stress. Het kan ook sociale vaardigheden verbeteren en individuen een gevoel van voldoening geven, vooral wanneer ze samenwerken om bepaalde doelen in het spel te bereiken. Dit is een belangrijk onderdeel van eigenwaarde en is een belangrijke factor bij het herstel van de geestelijke gezondheid. Bovendien kunnen gamers hun vaardigheden gebruiken om anderen in nood te helpen door middel van virtuele therapie. Het maken en spelen van therapeutische videogames kan een kosteneffectieve manier zijn om mensen te bereiken die anders misschien geen behandeling voor geestelijke gezondheid zouden krijgen, omdat het goedkoper is dan traditionele counseling.

Deskundigen waarschuwen echter dat deze spellen persoonlijke counseling niet kunnen vervangen. De voordelen van gamen zijn enorm en gevarieerd, variërend van fysieke fitheid tot socialisatie. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen gamen en het echte leven en om te spelen in een positieve omgeving met gezonde gewoontes. Als je een geliefde hebt die worstelt met psychische problemen, overweeg dan om met een therapeut te praten over manieren waarop ze hun favoriete hobby kunnen gebruiken om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Bezoek onze pagina over herstel van de geestelijke gezondheid voor meer informatie over hoe u hulp kunt zoeken voor uzelf of een familielid. Om te beginnen kun je gratis chatten met een therapeut via ons online telehealth-systeem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X