Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/xbox/domains/xboxforum.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Retro Gaming Renaissance: herontdekking van de charme van klassieke videogames - Xbox Forum
Video Spellen

Retro Gaming Renaissance: herontdekking van de charme van klassieke videogames

Als het op gamen aankomt, is het onderscheid tussen ‘retro’ en ‘modern’ soms wazig. Terwijl veel gamers zich aangetrokken voelen tot de nieuwste titels, geven anderen de voorkeur aan de vertrouwdheid en nostalgie van klassieke games uit de afgelopen jaren. In de nieuwste trend brengen ontwikkelaars oude videogametitels opnieuw uit in nieuwe vormen. Deze nieuwe releases kunnen worden afgespeeld op originele hardware, op een moderne console of zelfs in een emulator. Ongeacht het medium kunnen retro-remakes een leuke manier zijn om klassieke games te ervaren, en het kan ook een uitstekende manier zijn om jongere spelers kennis te laten maken met het genre.

In de wijk Williamsburg, die nu een magazijn is geworden en kunstenaars is geworden, heeft hipsterbar Barcade een gestage stroom twintigers zien toestromen naar de logge arcadekasten vol met Pac-Man, Frogger en de gebroeders Mario. De populariteit van de ruimte, die draait op windenergie en een eigen Myspace-pagina heeft, weerspiegelt een groeiende liefde voor de klassiekers onder een nieuwe generatie gamers. Terwijl de opkomst van internet en emulatiesoftware het voor iedereen gemakkelijk maakte om oude videogames te spelen, blijft het gevoel van een cartridge in je hand, het geluid van een piep uit een cartridgesleuf, de geur van het plastic en de glinstering van een oude monitor. Die herinneringen dragen bij aan de huidige heropleving van klassieke videogames, waarbij de retro-gamingbeweging een nieuwe generatie gamers voortbrengt die hun kindertijd herontdekt.

De revival heeft geleid tot een hele subcultuur van verzamelaars en gamers. Er zijn een aantal websites gewijd aan de verkoop en handel van oude cartridges, en zelfs nieuwere consoles zoals de Wii kunnen voor $ 100 of meer worden verkocht op eBay en andere sites. Gameretailer GameStop heeft zelfs moeite gehad om de oudere consoles op voorraad te houden, wat heel wat anders is dan toen ze voor het eerst werden uitgebracht en voor $ 30 per stuk werden verkocht. De retro-heropleving heeft ook geleid tot de heropleving van het opnieuw in beeld brengen van klassieke titels, en veel van de meest populaire games die opnieuw worden uitgebracht, zijn remakes of nieuwe verbeeldingen van klassiekers. Deze spellen kunnen variëren van het eenvoudig aanpassen van een paar visuele elementen tot het volledig herwerken van de klassiekers.

Deze nieuwe versies zijn ontworpen om nostalgische gamers te laten stuiptrekken van vrolijkheid, maar ze laten ook potentiële fans van een oude serie toe om ervan te genieten zonder te hoeven betalen voor een vintage exemplaar dat mogelijk beschadigd of verouderd is. De populariteit van deze games heeft zelfs sommige moderne indie-ontwikkelaars ertoe aangezet om games te maken die duidelijk naar het verleden kijken voor inspiratie. Het is mogelijk dat dit te wijten is aan het feit dat eenvoudiger ogende graphics voor hen goedkoper zijn om mee te werken, het gevoel dat oudere games een “puurdere” game-ervaring bieden, of gewoon een verlangen om iets anders te doen. Wat de reden ook is, het is duidelijk dat de heropleving van klassieke videogames een blijvertje is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X